Sweet Burlesque

Sweet Burlesque er et koncept udviklet af vores ejer og Headmistress Anne. Fokus er først og fremmest dans, kropspositivisme og feminin power! Vi tager afsæt i tankegangen fra ‘The Art of Tease’ og det humoristiske, satiriske element fra Burlesque, der charmer, forfører og overrasker publikum gang på gang. I modsætning til den klassiske Burlesque består Sweet Burlesque’s optræden stort set altid af en gruppe af dansere og handler aldrig om afklædning eller nøgenhed. Til gengæld emmer vores shows af elegance og finesse, tilføjet en god portion humor og tryllebindende forførelse - deraf navnet Sweet Burlesque.

Genren Burlesque - kort fortalt

Burlesque genren og ‘The Art of Tease’ begyndte at blomstre allerede tilbage i 1800-tallet. I Europa var Burlesque shows en kombination af Satire, Performance Art og vovet underholdning. Særligt i England, hvor Lydia Thompson optrådte med sin gruppe, ‘The British Blondes’. Lydia var en af de første, der fik teasende danseshows i rampelyset. Det gjorde publikum forarget og rasende, men de købte massevis af billetter! Lydia tog til New York, hvor hun skabte samme forargelse, blandt andet for at vise sine ben frem - i hudfarvede nylonstrømper! Men et sted, hvor Burlesque virkelig fik lov at blomstre var i Paris sidst i 1800'-tallet. Her var en anden frihed end andre steder i verden på det tidspunkt. For mens England og Amerika blev forarget over nylonstrømper, voksede can-can æraen og scenerne på Folies Bergère og Moulin Rouge. Det er også denne æra, som Dita von Teese, én af nutidens største Burlesque kunstnere, er inspireret af.

Burlesque handler om at bryde de sociale normer i vores samfund, skubbe grænser, tease, overraske og tryllebinde sit publikum. I dag findes der mange fortolkninger og under-genre af Burlesque. Neo-burlesque er et udtryk for den moderne Burlesque, der blander genren med andre stilarter - og her er det kun fantasien, der sætter grænser! Den mest udbredte form for neo-burlesque er i mødet med striptease. Her er der typisk en enkelt performer på scenen, der på underholdende, dansende og forførende vis afklæder sig for at ende i de berømte bryst-kvaster, glitrende lingeri, fjer, blonder osv. Denne form kan ses i mange variationer og er ofte det du vil opleve hvis du tager ind og ser et Burlesque show i fx London, Berlin eller New York.

Som Burlesque vokser og bliver mere og mere populær kan den findes i alle afskygninger og mix af genre. Du kan finde grupper som ‘The Lalas’ fra L.A, ‘Bombshell Burlesque academy‘ i Australien samt ‘The Follie Mixtures’ i England, hvor der er fokus på underholdende danseshow, tilføjet tease, fjer, glitter og charme fra Burlesque verdenen. Vi kan kun kraftigt opfordre dig til at gå på opdagelse i dette fantastiske univers - og udnyt hver en chance for at tage ind og se et show. Du vil opleve noget for enhver smag, og ikke alt er for alle, men du vil som minimum altid være underholdt, blive overrasket og gå derfra med et smil på læben. For det er essensen af Burlesque.


Hvad tilbyder vi?

 
 

Danseundervisning

Sweet Burlesque tilbyder burlesque danseundervisning til kvinder på alle niveauer. Vi har helt sikkert et hold, der passer til lige netop dine behov. Fokus i undervisningen er at fremhæve det feminine, sjove og forførende samtidig med du får en fantastisk workout og smidiggør hele kroppen. Vi garanterer sved på panden og et stort smil på læben. Siden vi startede i 2011, er Sweet Burlesque Danseskole vokset til 21 hold og næsten 350 elever - et fantastisk fællesskab af kvinder, der hepper og støtter hinanden!

Læs mere og tilmeld dig hold her

 

LIVE SHOWS

Sweet Burlesque’s Showhold har mere end 200 shows bag sig og er Danmarks eneste professionelle Burlesque showhold. Vi har blandt andet optrådt ved Northside Festival (2017, 2018, 2019), Copenhagen Jazz Festival (2017, 2019) og Copenhell (2019).
Vi tilbyder førsteklasses underholdning, hvor vores dygtige dansere vil give dig et forførende, storslået show med masser af humor og glamourøse kostumer. Sweet Burlesque vil uden tvivl sætte gang i din næste fest!

 Læs mere og book her

 
 

PSST!

Vi underviser også ved polterabender, fødselsdage m.m. samt privatundervisning. Læs mere her.